Print pagina

Innovatieregeling (IPC) voor MKB verlengd - TQ©


26 oktober 2010

De innovatieregeling (IPC) voor MKB-bedrijven wordt verlengd. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken en Innovatie) 25 okober 2010 aangekondigd. Afgelopen vijf jaar deden 2350 bedrijven voor in totaal 140 miljoen euro een beroep op de innovatieregeling.
Samenwerking tussen de deelnemende bedrijven en het verwerven van externe kennis maken verplicht onderdeel uit van het innovatieplan van de deelnemers. IPC zorgt dan ook voor nieuwe producten zoals onbrandbaar karton, een klimaatregeling in kassen of een systeem voor ondergrondse wateropslag. De regeling wordt uitgevoerd door AgentschapNL.

Hogere winst door deelname aan IPC
De IPC-regeling (InnovatiePrestatieContracten) is onlangs geëvalueerd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Bijna 90% van de onderzochte MKB-bedrijven die er gebruik van maken, zijn meer gaan innoveren. Daarnaast blijkt dat als de ondervraagde ondernemers niet hadden deelgenomen aan de IPC, zij hun innovatieplannen niet hadden uitgevoerd of er minder geld in hadden geïnvesteerd. MKB-ers zien deelname aan de IPC-regeling ook terug in hun resultaten: 70% van de bedrijven rapporteert een positieve bijdrage aan de winst.
Het kabinet verlengt daarom de regeling, zodat er nog meer MKB-bedrijven worden geholpen. Minister Maxime Verhagen van EL&I: “Innovatie is essentieel voor bedrijven. Hierdoor onderscheiden we ons op de wereldmarkt, komen er nieuwe producten en zorgen we voor economische groei.”
Top

Bronnen
Ministerie EL&I
ZIBB


Terug