Print pagina

Twintigduizend uur duurzame denkkracht - TQ©


1 juli 2010

Aanmelden kan nog

Our Common Future 2.0 (OCF 2.0)
wil een visie ontwikkelen op de toekomst, een droom waar we met zijn allen over 25 jaar willen zijn. De kern van het OCF 2.0 is om met een groep van tussen de twee- en driehonderd mensen in korte tijd die inspirerende visie te ontwikkelen op de maatschappij van morgen: wat staat ons dan voor ogen en op welk terrein?

Inmiddels hebben zich al 250 deelnemers aangemeld. Een fantastische mijlpaal. Iedere vrijwilliger is bereid 80 uur mee te werken aan het ontwikkelen van een nieuwe visie op een duurzame maatschappij. Jan Jonker - initiatiefnemer en UHD op de Radboud Universiteit Nijmegen - is plezierig verbaasd: "We zijn op 20 mei 2010 gestart met dit project. Net een maand later doen er al dit ongelofelijke aantal mensen mee! Wat een energie, wat een creativiteit”.

De vrijwilligers gaan in projectteams van zo'n 20 mensen werken aan één van de thema's. Er zijn er nu al 19 bepaald, bijvoorbeeld Zorg, Leren, Energie en Duurzaamheid (de hele lijst met thema's staat onderaan dit bericht).

Our Common Future 2.0 from Our Common Future 2.0 on Vimeo.


Het project is ondergebracht in een eigen stichting. Bestuursleden zijn: Gerard Berendsen, Jan Jenniskens, Hans van Kranenburg en Dre Kampfraath.
Top

Aanmelden kan nog!
U kunt zich ook aanmelden voor een projectteam. Wat zo'n team precies gaat aanpakken en uitwerken is nu nog niet bekend. Dat bepalen de deelnemers samen aan het begin. Maar dat het moet uitmonden in een echt innovatieve visie op dat thema spreekt voor zich.
Bedrijven zoals Tendris, Alliander, BMC, Ballast Nedam of Interfaceflor hosten de thema's en brengen faciliteiten in. Het project begint officieel op 7 september a.s. tijdens Duurzame Dinsdag met een kick-off event. 

Er is plaats voor 350 deelnemers. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.ourcommonfuture.nl
Top

De 19 gekozen thema’s:
1. Afval
2. Bestuur
3. Duurzaamheid
4. Energie
5. Geld
6. Leiderschap
7. Leren
8. Maatschappij
9. Mobiliteit
10. Natuur
11. Productie
12. Sociale Media
13. Spiritualiteit
14. Toerisme
15. Voeding
16. Water
17. Werk
18. Wonen
19. Zorg

Top


Terug