Print pagina

Kwaliteit en de Maatschappij - Lagerhuisdiscussie o.l.v. Gerard Berendsen


Datum: 20 sep 2016 van 18:30 tot 21:00
Locatie: Cursus- en Vergadercentrum Domstad, Utrecht

Aanmelden NNK-leden en introducés

Kwaliteitsmanagement heeft zich bewezen binnen organisaties. Maar heeft het ook een plek verworven binnen de maatschappij en het maatschappelijk debat? Of zijn dit twee gescheiden werelden?
Kwaliteitsmanagement maakte een jaar of 30 geleden furore. Veel bedrijven omarmden de principes. Het toenmalige Ministerie van Economische Zaken gaf ondersteuning via een grootschalig programma. Universiteiten stelden in die tijd ook veel hoogleraren aan in het vakgebied. 

In een 'lagerhuisdiscussie' gaan we dit thema aan de hand van een aantal stellingen nader verkennen. Bent U het eens met de stellingen of juist niet? En wat zijn daarvoor dan de argumenten? Kom naar het lagerhuis en debatteer met ons mee! 

Programma

18.30 uurWelkom en netwerken
(het restaurant is geopend van 17.00 - 18.30 uur en biedt gelegenheid
om voor eigen rekening te eten)
19.00 uur presentatie stellingen door de Business Improvement Managers
Patrick de Boer en Jeroen Mertens
Discussie o.l.v. Gerard Berendsen
20.30 uurAfsluiting


Patrick de Boer
 is verantwoordelijk voor de kwaliteit bij Ubbink Nederland (9 vestigingen wereldwijd) in de functie van Quality & UCPS manager Ubbink Centrotherm Group, waarbij UCPS staat voor Ubbink Centrotherm Production Systems. In deze functie is Patrick verantwoordelijk voor alle kwaliteitsaspecten, zowel voor het product als voor het proces. Dit houdt in zoveel mogelijk standaardiseren zonder de identiteit van het bedrijf te verliezen. Ook identificeert hij de beste methodes om de kwaliteit te optimaliseren bij de verschillende bedrijven en deze bij de andere te introduceren, om zo niet alleen een betere kwaliteit te leveren, maar ook continuïteit binnen de groep te creëren.

Jeroen Mertens is Plant Quality Manager bij Faurecia Emissions Control Technologies. Faurecia produceert seriematig uitlaatsystemen en katalysatoren voor automobielfabrikanten. Eind 2014 heeft Jeroen Mertens een Quality Plan ingevoerd met als streven 0 PPM. Resultaten: meer controlepunten, meer bewustzijn onder medewerkers en een verbeterde layout van de productielijn – en een reductie van het PPM-niveau.

Gerard Berendsen is voorzitter van het NNK. Vanuit zijn eigen bedrijf Twente Quality Centre is hij een kleine 30 jaar actief op gebied van kwaliteitszorg, duurzaamheid en nieuwe business modellen. Hij doet dat als raadgever, trainer en onderzoeker. Tevens is hij bestuurder van verschillende vakorganisaties.

Kosten
NNK-leden gratis.
Introducés zijn welkom, uiteraard samen met het NNK-lid. Introducés maken vooraf € 15,-- over op IBAN: NL31 RABO 0113 7740 95 en worden aangemeld door het NNK-lid of melden zich aan via info@nnk.nl

Locatie
Cursus- en Vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9 in Utrecht
Terug