Print pagina

Kwaliteit onder de rechter - 67e themabijeenkomst TQC


Datum: 09 feb 2010 van 16:00 tot 20:30
Locatie: omgeving Hengelo, exacte locatie volgt na aanmelding


Reportage

Spreker
Programma

Je zult het maar hebben. Heb je alles goed op orde en dan ineens gebeurt er iets met je product dat je totaal niet verwacht had. En met verregaande consequenties. Zoals Toyota die in oktober 2009 maar liefst 4 miljoen auto’s in Amerika terughaalt, vanwege vloermatten die niet op hun plek blijven. Ze komen los, schieten onder de pedalen en veroorzaken ongelukken, omdat het gas blijft hangen of de rem niet kan worden ingetrapt. Wat dan….??
Of een medewerker die moedwillig het beleid van de organisatie ondermijnt, omdat hij een eigen bedrijf aan het opzetten is. Je hebt afgesproken dat  je in een nieuwe markt actief wilt worden, maar de verkoper vertelt bij de eerste de beste klant dat het bedrijf helemaal nog niets gepresteerd heeft en dat de klant het product maar beter niet kan kopen. De verkoper weet nog wel een ander bedrijf waarvan de producten veel beter zijn. Wat dan …??

In ‘Kwaliteit onder de rechter’ gaat Antoni Brack in op de juridische aspecten van onder meer productveiligheid, productaansprakelijkheid en arbeidsrecht. Hij bespreekt waarom het verstandig is de eigen onderneming juridisch door te lichten. Aan de hand van zijn methode Managerial Law laat hij zien hoe je dat doet. Ook is er weer ruime gelegenheid voor discussie.
Top

Spreker
Antoni Brack is als juridisch coach en consultant aan TQC verbonden. Sinds 1991 is hij hoogleraar Bedrijfsrecht aan de Universiteit Twente (faculteit Management en Bestuur). Hij doet onderzoek naar methoden van juridische diagnose en organisatieadvies. Hij heeft in de functie van adviseur en toezichthouder veel praktische bedrijfservaring opgedaan: als bestuurslid van een zorginstelling, als voorzitter van een Raad van Toezicht en als commissaris van een chemisch bedrijf. Hij heeft de juridische ondersteuning van startende ondernemers bij Kennispark georganiseerd en is daar eindverantwoordelijk voor. Hij is raadsheer-plaatsvervanger (parttime rechter) in het Gerechtshof Arnhem.
Top

Programma 
16.00 uur Ontvangst met koffie
16.15 uur Opening en presentatie activiteiten TQC
16.30 uur Programma: Kwaliteit onder de rechter
17.30 uur versterking inwendige mens
18.15 uur Vervolg programma
20.00 uur Plenaire afsluiting gevolgd door een borrel
20.30 uur Einde


Terug