Print pagina

Op glad ijs - ruimte voor aanstormend talent


Waar studenten van leven is bekend. Dat doen zij van een basisbeurs met een aanvullende beurs en daar bovenop nog een lening of ouderbijdrage. Veel studenten hebben er nog een bijbaantje bij. Een dergelijke financiering geldt niet voor aanstormende sporttalenten. Ook al behoor je tot een nationale selectie, een beurs is in geen velden of wegen te bekennen. Het komt dan geheel op de ouderlijke bijdrage aan. Want de sportbond stelt alleen de faciliteiten beschikbaar en steunt niet het dagelijkse levensonderhoud. Een onbillijke situatie, vindt TQC. Want daarmee begeven deze sporters zich op financieel glad ijs.

Daarom sponsoren wij sinds begin seizone 2008-2009 een aanstormend schaatstalent: Demian Roelofs uit Twente. Demian (Hengelo, 21 juli 1990) is vanaf vorig jaar zomer opgenomen in de Jong Oranje schaatsploeg van de KNSB. Hij is gespecialiseerd in het allrounden en traint onder leiding van Peter Kolder.
Tijdens het NK allround 2009 maakte Demian zijn debuut in het seniorenkampioenschap. Hij reed daar naar een 19e plaats. Op het WK junioren 2009 bereikte hij samen met zijn teamgenoten de eerste plaats in de achtervolging. En aan het einde van het seizoen werd hij Nederlands Kampioen junioren op de 1500 meter. En dat is een mooie score. En passant vestigde hij een nieuw baanrecord op de 1000 meter met een tijd van 1:14:06 op de splinternieuwe IJsbaan Twente.
In het komende seizoen blijven we Demian volgen in het realiseren van zijn schaatsambities. We vinden hem nu al een kanjer!! Daarom geeft TQC graag ruimte aan dit aanstormend talent.

Demian Roelofs op weg naar een nieuw baanrecord op de IJsbaan Twente

 


 


Terug