Print pagina

Teun Hardjono ontvangt NNK-onderscheiding 2018


17 januari 2018

Teun Hardjono ontvangt onderscheiding uit handen van NNK-voorzitter Gerard BerendsenOp 16 januari jl. ontving Em. prof. dr. ing. T.W. Hardjono de NNK Onderscheiding. Het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement reikte de prijs uit voor bewezen persoonlijke inzet en inhoudelijk verrijkende bijdrage aan het vakgebied kwaliteitsmanagement de afgelopen jaren.

Hardjono is 18 jaar werkzaam geweest als Hoogleraar Kwaliteit en Kwaliteitsmanagement. Daarnaast was hij geestelijk vader van het Instituut Nederlandse Kwaliteit en het zogeheten INK-managementmodel, waarin onder meer de basis is gelegd voor het multi-stakeholder denken en het denken over de kwaliteit van organisaties.

Daarnaast was Hardjono de grondlegger van het in de kwaliteitswereld veel toegepaste Vierfasenmodel. Een model waarin een koppeling wordt gemaakt tussen de strategie en kwaliteit van organisaties. Een gedachtegoed dat later wordt doorgetrokken naar de kwaliteit van de maatschappij.

In 2000 geeft Hardjono de aanzet tot de oprichting van MVO Nederland. Vermeldenswaardig is dat Hardjono, samen met Renco Bakker, enkele jaren later een bestseller schreef over processen in organisaties. Het boek met de titel ‘Management van processen’ is een handboek voor organisaties die het kwaliteitsdenken omarmen. Zeer recent nog was het wederom Hardjono die het vierde kwaliteitsparadigma introduceerde, ofwel het ‘emergentie paradigma’.

Lees verder...

Bron: Sigma, Platform voor kwaliteitsprofessionals


Terug