Print pagina

Hugo Pol Kwaliteitsmanager Food 2017


2 december 2017

Hugo Pol, Group QA-manager bij Vion, is gekozen tot Kwaliteitsmanager Food 2017. De jury maakte dit donderdag tijdens het VMT Food Safety Event in Amersfoort bekend.

“Maar het was een close call met Maartje Vullings van Fruitmasters”, aldus juryvoorzitter Elize Hulscher. “Beiden zijn kanjers waar de sector trots op mag zijn.”Eén jurypunt of minder dan 40 publiekstemmen hadden er voor kunnen zorgen dat bij Fruitmasters de vlag uit kon. Zo dicht zat de einduitslag, een optelsom van juryoordeel (2/3) en publieksstem (1/3; 1451 stemmen), van beide genomineerden bij elkaar.

Maartje Vullings
Het juryrapport vermeldt dat Maartje een belangrijke rol speelt in het stimuleren van kwaliteitsbewustzijn in de gehele organisatie en heeft door haar projecten kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid op een hoger plan gebracht. Daarbij is veel aandacht voor de gehele keten, van fruitteler tot consument. “Ik ben iemand die de afgelopen acht jaar bij Kwaliteit van het brandjes blussen is doorgegroeid naar preventiemedewerker en heb sinds kort een vaste plaats in het MT. Mijn kracht is dat ik bij medewerkers op de werkvloer zelf met ideeën laat komen, bij henzelf het bewustzijn laat creëren die met de gehele organisatie worden gedeeld.”

Hugo Pol
Vergelijkbare woorden had de jury voor Hugo Pol. Zijn projecten in de runder- en varkensvleesketen spitsen zich vooral toe op productintegriteit en voedselveiligheid. Als voorbeeld noemde hij het ontwikkelen van het Vion integriteitssysteem dat inmiddels ook is gecertificeerd en uitgerold naar Duitsland. “Het is wel een heel prettig gevoel te weten dat dit soort mensen de kwaliteit bewaken van ons vlees en fruit. Dat we zeker kunnen zijn dat wat we zien dat het dat ook is en ook veilig kunnen eten”, aldus Hulscher. “Zij zijn ook een mooi voorbeeld voor al die kwaliteitsmanagers die nog steeds aan het vechten zijn om hun rol en positie in de eigen organisatie te krijgen.”

Bron: VMT


Terug