Print pagina

Hoe succesvol is uw reorganisatie?


24 februari 2017

Heeft uw bedrijf recentelijk een reorganisatie ondergaan? Grote kans, gezien de versnelling waarin de industrie tegenwoordig zit. Veel bedrijven hebben te maken met 'verstoringen' door de invoering van bijvoorbeeld elektrische en zelfrijdende auto's, regelgevende uitdagingen in het bankwezen, de winning van schaliegas en een vloedgolf van publieke onvrede in politieke instellingen, om er maar een paar te noemen.

De vraag is of uw reorganisatie aan uw verwachtingen voldeed. Een reorganisatie kan aanzienlijke waarde leveren, maar kan ook voor ellende zorgen. Sommige wetenschappelijke studies suggereren dat de psychologische impact van onzekerheid tijdens een reorganisatie verontrustender is dan bij een ontslag. En hoe langer slecht geplande reorganisaties duren, hoe langer de ellende duurt. Onderzoek van McKinsey toont aan dat slechts 16% van reorganisaties waarde creëren en de verwachte resultaten binnen de verwachte tijd realiseren. Geen wonder dat de betrokken mensen er zo snel mogelijk een punt achter willen zetten en waarom ze zelden een pauze inlassen om te evalueren.

Om een idee te krijgen over hoe succesvol uw reorganisatie is, kunt u deze enquête invullen. Er ontstaat een benchmark van de reorganisatie van uw bedrijf ten opzichte van een aantal best practices. U kunt het gebruiken om uw reorganisatie succesvoller te maken. Door deel te nemen, helpt u ook de makers van deze enquête om hun kennis van reorganisaties te verbeteren.


Bron: Harvard Business Review


Terug