Print pagina

Hebben succesvolle CEO's gewoon geluk? - TQ©


26 november 2015

Vraag je chief executives waarom hun bedrijven zo goed presteren, dan zullen ze meestal hun briljante strategie noemen in combinatie met een harde, zorgvuldige uitvoering. Als je vraagt aan Lars Sørensen van Novo Nordisk wat hem bracht naar de top van HBR's 2015 ranglijst van de best presterende CEO's ter wereld, noemt hij iets heel anders: geluk.

Sørensens bescheidenheid is verfrissend, maar is het juist? Een reeks van recente papers helpen bij het beantwoorden van deze vraag, door het kwantificeren van de rol van geluk, bekwaamheid en ervaring in het succes van CEO's. Het levert twee conclusies op. Ten eerste lijkt geen enkele eigenschap of vaardigheid de prestaties van CEO's te verklaren. Ten tweede: geluk speelt een zeer grote rol.

Het is dus veilig om te zeggen dat CEO's over het algemeen tot een getalenteerde groep behoren, maar dat is niet wat hen onderscheidt van andere professionals, noch is het de belangrijkste reden of hun bedrijven slagen of falen - en zeker niet waarom ze zo goed worden betaald. Met andere woorden, de CEO's doen ertoe, maar iets minder dan veel mensen denken. In plaats daarvan speelt geluk een veel grotere rol in het bepalen van wie eindigt als toonaangevend bedrijf.

Bron: Harvard Business Review


Terug