Print pagina

De vijf grootste fouten in werkrelaties


23 mei 2012

Waarom heeft de ene leider succes, terwijl de andere niet voldoet aan de verwachtingen? Wat kan succesvol leiderschap voorspellen? Na onderzoek van een aantal factoren – met inbegrip van vasthoudendheid, intelligentie, werklust en vindingrijkheid – bleek de beste voorspeller van succes: het vermogen om een netwerk van relaties op te bouwen en te benutten. Dat is de mening van Ken Blanchard and Scott Blanchard, gepubliceerd in een nieuwsbrief van Fastcompany. Zij zetten de vijf meest voorkomende fouten op een rijtje.

Het opbouwen van gezamenlijke werkrelaties is een uitdaging voor velen. Het wordt niet onderwezen en maar heel zelden is het een onderwerp van gesprek binnen het management. Terwijl het juist de uitdaging voor een leider is om met zijn/haar team een hoger doel te bereiken dan ieder afzonderlijk.

Werk maken van sterkere werkrelaties
Veel mensen worden geselecteerd voor een leidende positie vanwege hun sterke individuele vaardigheden en kennis. Maar de neiging om de ‘slimste persoon’ te zijn, kan juist een belemmering zijn om het beste uit de ander te halen. Het begint met het helpen van anderen om hun doelen te bereiken, zodat uw visie tot leven kan komen.  De sleutel is de omschakeling van het eigen belang naar het belang van degenen aan wie je leiding geeft. Wat proberen zij te bereiken? Wat zijn hun belangrijkste verantwoordelijkheden en hoe kunt u ze helpen? U kunt ervoor zorgen dat de organisatorische doelstellingen worden bereikt simpelweg door hen te helpen hun werk te doen.

Veel voorkomende fouten
Mensen willen leiders met een duidelijk gevoel voor het bereiken van hun doelen, met bewezen zorg voor anderen en met een focus op resultaat. Je wilt gezien worden als bondgenoot. Relaties opbouwen gaat over het gevoel dat je een positieve factor bent in andermans leven. Voegt u waarde toe aan iemands leven of remt u juist het succes van de ander af?

Hieronder de vijf meest voorkomende fouten die mensen maken bij het bouwen aan relaties op het werk. Hopelijk ziet u zichzelf niet in een van deze voorbeelden. Zo ja, klik op de bron onderaan deze pagina om strategieën te ontdekken, die kunnen helpen uw werkleven weer op de rails te krijgen.

 1. u neemt voordat u geeft
 2. u bent een opportunistische relatiebouwer
 3. u ziet het bouwen aan relaties als het spelen van politieke spelletjes
 4. u verliest de resultaten uit het oog
 5. u houdt uw kring van relaties beperkt

Top
   

Bron: Fastcompany


Terug