Print pagina

Dit zijn de beste werkgevers van Nederland


14 april 2012

'Niet naar, maar aan het werk'

Microsoft, Incentro en Novamedia zijn de beste werkgevers van Nederland. Microsoft wint voor de vierde keer op rij in de categorie Large & Multinational Companies. Advies- en onderzoeksbureau Great Place to Work maakte afgelopen donderdag voor de tiende keer in Nederland de lijst met beste werkgevers bekend. Meer dan 100 bedrijven zijn beoordeeld op goed werkgeverschap en medewerkerstevredenheid. 46 organisaties drongen door tot de lijst met winnaars. Absolute nummers één zijn Microsoft (Large & Multinational Companies) en nieuwkomers Incentro (Medium Sized Enterprises) en Novamedia (Small & Young Enterprises).

'Niet naar, maar aan het werk'
In het onderzoek kregen medewerkers vragen voorgelegd als: hoe communiceert de leiding, hoe trots ben je op je werk en heb je plezier met collega's? Bovendien werd het werkgeversbeleid van de organisatie onder de loep genomen. Want je wordt niet zomaar uitverkozen tot een Great Place to Work. De winnaars hebben stuk voor stuk een goed personeelsbeleid.
Zo gaan de werknemers van Microsoft niet naar het werk, maar aan het werk. Die mentaliteit (productiviteit boven aanwezigheid) past volledig bij Het Nieuwe Werken dat in het hele bedrijf is doorgevoerd. Een ander kenmerk van een goede werkplek is medewerkers betrekken bij elkaars werk. Zo mogen medewerkers van Novamedia de lunch opleuken met een verhaal over een project of een werkgerelateerde gebeurtenis die de moeite waard is om met collega's te delen. En wat te denken van de kernwaarde van Incentro: fun. Om de binding met je mensen te houden, is het volgens Incentro broodnodig om dingen te organiseren buiten kantoortijd. Dus gaat de hele club elk jaar met een dubbeldeksbus skiën in Oostenrijk en is er elke maand een sportactiviteit waarvoor de animo groot is.
Top

Alle winnaars op een rij

Bron: Management Team


Terug