Print pagina

Plezierige activiteiten en opleiding belangrijker dan loon - TQ©


17 april 2012

Balans werk-privé
Top 5 bezuinigingen
Overheidspersoneel gaat crisis nu pas voelen
 
70% van werkend Nederland is het niet eens met de bezuinigingen die binnen de eigen organisatie worden doorgevoerd. In alle sectoren vindt men bezuinigen op ‘plezierige activiteiten’ het slechtste wat hun werkgever kan doen. Dat blijkt uit onderzoek van &samhoud onder 500 werkende Nederlanders. Opleiding, werkomgeving en samen ontspannen zijn belangrijker dan financiële beloning. Het is dus zaak om goed na te denken voordat u het mes in de uitgaven zet.
 
Balans werk-privé
Randstad deed onderzoek onder 12.000 werknemers naar de aantrekkelijkste werkgever van Nederland en ontdekte dat een aangename werksfeer inderdaad met 74% het allerbelangrijkste is. Het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden stegen volgens Randstad spectaculair naar de tweede plaats: van 34% in 2011 naar 67% in 2012.
Mannen verkiezen vaker sterke bedrijven die toekomstperspectief bieden, terwijl vrouwen meer belang hechten aan bereikbaarheid, flexibiliteit en een goede balans tussen privéleven en werk. Toch weegt die balans in zijn algemeenheid minder zwaar. In 2011 vond 56% van de werkende Nederlanders dat nog een motief om voor een werkgever te kiezen. Inmiddels is dat gedaald naar 46%. Ook als het gaat om toekomstperspectieven/carrièremogelijkheden is er een daling waarneembaar. Slechts 30% kijkt naar dit aspect. En dan zijn het vooral jongeren die loopbaanmogelijkheden belangrijk vinden. Zij kijken ook naar de kwaliteit van de opleidingen die binnen een bedrijf worden aangeboden en vinden het salaris minder belangrijk.
Top

Top 5 bezuinigingen
We gaan verder met het onderzoek naar bezuinigingen van &samhoud. Onderstaande top 5 gaat over bezuinigingen waar medewerkers het niet mee eens zijn. In alle sectoren is men het oneens met bezuinigingen op ‘plezierige activiteiten’, maar bij de overheid is dit percentage het grootst. Alleen in de financiële dienstverlening valt op dat bezuinigingen op loon belangrijker worden gevonden dan die op opleiding. Dit in tegenstelling tot de overheidssector en de zorgsector. In de gezondheidszorg, die zwaar onder druk staat, lijkt men het meeste begrip te hebben voor de bezuinigingen binnen de eigen organisatie.

1. Plezierige activiteiten: uitjes, vieringen, lunches, cadeaus
2. Bureaukosten: zoals papier en schrijfwerk
3. Opleiding
4. Loon
5. Aandacht
Top

Overheidspersoneel gaat crisis nu pas voelen
Verder wordt uit het onderzoek duidelijk dat overheidspersoneel de crisis nu pas echt gaat voelen. Binnenkort denkt 78,3 % van de ambtenaren de crisis te voelen in hun portomonnee. Toch heeft de onvrede rondom bezuinigingen uiteindelijk ook bij de overheid niet veel invloed op de medewerkertevredenheid. Tot nu toe gaan ambtenaren nog steeds met het meeste plezier naar het werk: 68% geeft aan met veel plezier naar het werk te gaan versus 64,7% van de werknemers in de financiële dienstverlening en 67,4 % van de medewerkers in de gezondheidszorg.
Top
 
Bronnen
&samhoud
Randstad

Terug