Print pagina

Hoe innoveer je met medewerkers


28 juli 2011

Als ondernemer weet je dat je steeds moet veranderen. De wereld om ons heen is doorlopend in beweging en om te kunnen blijven ondernemen, moet je hierop inspelen. Als ondernemer kies je hier voor. Maar hoe doe je dat als je medewerkers hebt? Hoe zorg je dat zij zich ook blijven aanpassen en meebewegen? Voor een deel van de medewerkers is dit geen enkel probleem, die vinden het zelfs leuk en uitdagend dat het bedrijf steeds verandert. Maar dat geld niet voor iedereen. Een deel van de medewerkers blijft liever doen wat ze al kennen.

Moeten
Eerst moet je als ondernemer beseffen dat stilstand achteruitgang is. Kijk naar de voorbeelden als KPN en TomTom in 2010 en 2011. Zij zagen dat ze werden ingehaald door hun eigen concurrenten en concurrerende diensten. KPN zag dat er steeds meer via sociale media en AppS werd gecommuniceerd en merkte dit in de verdiensten op de sms en gespreksinkomsten. TomTom zag dat zij niet meer de enigen op de markt waren met navigatie software en -hardware.
Kortom, de noodzaak zien dat je zonder innoveren wordt ingehaald, is een eerste cruciale stap voor je als ondernemer. De volgende stap is weten wat je allemaal kunt doen. Hier zijn verschillende manieren voor.

Lees verder...


Terug