Print pagina

ISO 29990:2010 zal aanbod van niet-erkende opleidingen verbeteren - TQ©


12 januari 2011

Voor onderwijsdiensten van niet-erkende educatie en opleidingen, zoals beroepsonderwijs, levenslang leren en in-company trainingen, is eind 2010 de norm ISO 29990:2010 op de markt gekomen. Het bevat de belangrijkste voorschriften voor de dienstverleners, waardoor de transparantie en vergelijking van het aanbod - en uiteindelijk de kwaliteit van de opleidingen op de wereldmarkt - zal verbeteren.

Wereldwijd speelt de factor kennis een steeds grotere rol in succesvol corporate management. Binnen bedrijven krijgt educatie een steeds grotere rol. De markt voor deze onderwijssector groeit dan ook en kwaliteitsborging wordt cruciaal. ISO 29990 zal onderwijsdienstverleners helpen bij het consequent verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening en hun organisatie-effectiviteit. Bovendien zal het bijdragen aan de vermindering van de algehele bedrijfskosten.

ISO biedt met de norm een algemeen model en een gemeenschappelijk referentiekader voor ontwerp, ontwikkeling en levering van niet-erkend onderwijs. De standaard moedigt de dienstverleners aan om te focussen op de leerling en de resultaten van het proces, en het legt de nadruk op het volledige scala van opties die beschikbaar zijn voor het leveren van onderwijsdiensten. Bovendien is het de bedoeling ISO 29990:2010 te gebruiken voor certificatie.
U kunt de nieuwe norm bekijken en bestellen op: http://www.nen.nl/web/Normshop/Norm/NENISO-299902010-en.htm

Bronnen
ISO
NEN

Terug