Print pagina

Twee derde van Nederland ziet nieuwe werken niet zitten


Meer dan twee derde (68%) van de Nederlanders ziet het nieuwe werken niet zitten. Dat blijkt uit het Nationale Werkplekonderzoek. Via het nieuwe werken kunnen werknemers tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Het blijkt echter dat de meerderheid van de Nederlanders liever een vaste werkplek heeft.

Hans Topee en Jaap Bregman, beide verbonden aan Newnews.nl, menen dat het nieuwe werken ons door de strot wordt geduwd. Ze vrezen dat veel werkomgevingen op een soort koeienstal gaan lijken, waar alles ten dienste staat van de efficiëntie en verhoging van de arbeidsproductiviteit. Werknemers verlangen volgens hen juist naar rust, geborgenheid en verbondenheid. Stichting Natuur en Milieu heeft de campagne `Het nieuwe werken doe je zelf` gelanceerd. De stichting verwacht dat het fenomeen helpt om files en CO2-uitstoot te verminderen.

Theo Rinsema, topman van Microsoft Nederland, stelt dat het nieuwe werken leidt tot meer efficiency, minder reiskosten, minder ziekteverzuim en meer medewerkertevredenheid. Bedrijven kunnen bezuinigen op werkplekken. Een reductie van 40% is mogelijk, en dat is lucratief gezien de gemiddelde kosten per werkplek van 14.000 euro per jaar.
Top

Bron: Profnews


Terug