Print pagina

Nationale marktplaats voor maatschappelijk betrokken ondernemers op 8 november 2010


Leer van de koplopers uit het bedrijfsleven
Twee primeurs
Stimulans voor MBO
Over MVO Nederland
Meer informatie

Op 8 november 2010 vindt de tweede editie van Wereldz plaats, Nederlands grootste marktplaats voor maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). Het gaat tijdens Wereldz 2010 om de vraag hoe organisaties zinvol kunnen bijdragen aan maatschappelijke initiatieven terwijl ze er zelf ook van profiteren. Voorbeeldinitiatieven zijn armoedebestrijding, onderwijs, vitaliteit, wijkverbetering, arbeidsparticipatie, zorg en welzijn.

Leer van de koplopers uit het bedrijfsleven
Organisator MVO Nederland stelde met de hoofdsponsors Rabobank, Oranje Fonds en het ministerie van VWS een programma samen vol aansprekende voorbeelden in het MKB en grootbedrijf. Zoals ‘Fred’, het programma van Delta Lloyd voor financiële zelfredzaamheid van jongeren en andere groepen, of de ‘Dag van de Dialoog’ van Albert Heijn. Bedrijven en gemeenten kunnen ook advies inwinnen bij 25 ervaren adviseurs en intermediairs. Locatie: Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam.
Met Wereldz speelt MVO Nederland in op de stijgende vraag van gemeenten en maatschappelijke instellingen naar de vrijwillige inzet van bedrijven. Bedrijven willen graag hun steentje bijdragen aan sociale initiatieven, maar zijn genoodzaakt scherpe keuzes te maken. Op Wereldz vinden zij een marktplaats met interessante partijen, adviseurs en instrumenten voor een verantwoord MBO-beleid.
Top

Twee primeurs
Tijdens Wereldz presenteert MOVISIE de eerste resultaten van de Nationale MBO-monitor en lanceert MVO Nederland de Prijs voor de Beste MBO-coalitie. Deze prijs wordt voor het eerst uitgereikt in 2011, het Europees Jaar van de Vrijwilliger.
Top

Stimulans voor MBO
Wereldz 2010 is een van de speerpunten van het Nationaal Stimuleringsprogramma Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) van MVO Nederland. Doel is om bedrijven te helpen om meer en professioneler bij te dragen aan maatschappelijke doelen en vrijwilligerswerk. Het programma loopt tot en met 2012.
Top

Over MVO Nederland
MVO Nederland is het snelgroeiende nationale kennisnetwerk waarin bedrijven, ondernemersorganisaties en NGO's samenwerken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Inmiddels hebben zo'n 1100 bedrijven en organisaties zich bij MVO Nederland aangesloten. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij meer dan 100.000 ondernemers. MVO Nederland activeert ondernemers om concreet met MVO aan de slag te gaan.

Meer informatie: Wereldz of MVO Nederland
Top

Bron: ANP Perssupport


Terug