Print pagina

1001 Klimaatoplossingen te koop


Talloze producten voor een duurzamere wereld

Het kabinet heeft ambitieuze doelstellingen geformuleerd om het klimaatprobleem aan te pakken. In het jaar 2020 willen we 20% minder energie gebruiken, 20% minder CO2 uitstoten en 20% meer gebruik maken van duurzame energie. FME-CWM, de ondernemersorganisatie van de technologische industrie, beantwoordt deze ambitie met de campagne ‘1001 Klimaatoplossingen’. De boodschap van de campagne is helder: de Nederlandse technologische industrie maakt duizenden slimme producten en diensten die direct bijdragen aan een duurzamere wereld. De ondernemers zeggen tegen de politiek: Durf te kiezen. Maak de klimaatoplossingen mogelijk, ze liggen op de schappen, koop ze, regel consumentenkrediet om ze naar de markt te brengen en pas waar nodig regelgeving aan. De klimaatdoelstellingen voor het jaar 2020 kunnen al in 2012 behaald zijn. Het is een kwestie van besluitvorming en doen!

Talloze producten voor een duurzamere wereld
Op de website ‘1001 Klimaatoplossingen’ kunt u de bewijzen zien dat techniek helpt bij het oplossen van het klimaatprobleem: een nieuw verkeersroulatiesysteem, nieuw oersterk en vederlicht staal met 10% minder gewicht, een HRe-ketel met 20% minder CO2-uitstoot en energieverbruik, een Black & White verkeersbord (nul energieverbruik), een lange termijn-energieopslagsysteem (tot 65% minder fossiele brandstof), het nieuwe materiaal Glare dat zorgt voor 15 tot 30% minder vliegtuiggewicht. Dit zijn enkele voorbeelden van de talloze slimme technologische producten die direct bijdragen aan een duurzame wereld.

Laat u inspireren door de techniek en de makers daarvan, die zich presenteren in een catwalkvoorstelling, te zien in het filmpje op de site.
Hierop staat ook de campagnefolder ‘Te koop: 1001 klimaatoplossingen’ en de agenda, waarin u onder andere kunt lezen dat de webshop op 3 en 4 september 2010 verandert in een ‘echte winkel’ die staat opgesteld op het Plein in Den Haag tegenover de ingang van de Tweede Kamer.
Top

Bron: 1001 Klimaatoplossingen


Terug