Print pagina

Risicogestuurd Kwaliteitsmanagement - lezing Martin van Staveren


Datum: 14 sep 2016 van 17:30 tot 19:30
Locatie: Oude Usselerschool, Usselerschoolweg 50 Enschede

Aanmelden: stuur een mail naar KKT
Kosten
KKT-leden: gratis
Anderen: € 50, excl. btw, en incl. een buffet (vanaf 17.30 uur) en het boek Risicogestuurd Werken in de Praktijk (Martin van Staveren)

Met (kwaliteits)risico’s heeft elke organisatie te maken, maar hoe ermee wordt omgegaan verschilt enorm. Mensen 'kijken weg' of timmeren regelgeving dicht, met de illusie van zekerheid. Maar het kan anders. Door risicogestuurd te werken kijk je de realiteit van onzekerheid diep in de ogen en maak je op basis daarvan scherpe keuzes.
Martin van Staveren beschrijft glashelder hoe je dit als manager of professional aanpakt. Hoe je de voorwaarden in je organisatie zo ontwikkelt, zodat de mensen om je heen ook risicogestuurd willen werken.
Onderzoeksresultaten uit zijn promotieonderzoek, in combinatie met praktijkervaringen, hebben geleid tot het gelijknamige managementboek: Risicogestuurd Werken in de Praktijk.

Tijdens deze interactieve presentatie krijgt u praktische antwoorden op vragen als:
  • Waarom werkt gewoon risicomanagement meestal niet?
  • Wat zijn kenmerken van risicogestuurd werken en dito kwaliteitsmanagement?
  • Hoe schep je als professional of manager voorwaarden voor effectieve risicosturing?
  • Wat is risicoleiderschap, anno nu?
Samenvattend, met talrijke voorbeelden en concrete tips vertelt Martin hoe we succesvol doelen kunnen bereiken, ondanks alle veranderingen en onzekerheden in de dagelijkse werkzaamheden. Met het risicoleiderschap, dat daarvoor nodig is.

Martin van Staveren is sinds 2013 kerndocent aan de postacademische masteropleidingen Risicomanagement en Public Management, Universiteit Twente. Hij doceert en begeleidt deelnemers met hun risicomanagement onderzoeken in een diversiteit aan organisaties, variërend van een GGZ-instelling tot een kerncentrale.
Zijn heldere missie: doelen en ambities helpen verwezenlijken, door anders om te gaan met risico’s. Dit om waarde en welzijn te creëren. Mensen in organisaties realistisch(er) met risico’s leren omgaan, zonder de illusie van volledige beheersing, via workshops, begeleiding en advies. Dit is de vertaling van zijn missie in acties. Hier werkt hij vrijwel dagelijks aan, op een vernieuwende en pragmatische manier: risicogestuurd werken in de praktijk.
Martin werkte 19 jaar bij de kennisinstituten GeoDelft en Deltares, in Nederland en ver daarbuiten. In Azië, Afrika en het Midden Oosten was hij betrokken bij complexe infra- en industrieprojecten, voor opdrachtgevers als Ballast Nedam, Royal Haskoning DHV en Shell. Hij vervulde technische, commerciële en leidinggevende functies, waarvan 5 jaar als sectordirecteur in het management team van GeoDelft. Na zijn promotie op risicomanagement aan de Universiteit Twente, in 2009 en midden in de financiële crisis, nam hij zelf bewust een risico: de start van risicobureau VSRM. Dit onder het motto practice what you preach.

Terug