Print pagina

Hoe 'leert' u zich uit de crisis? - 74e themabijeenkomst TQC


Datum: 12 nov 2013 van 16:00 tot 20:30
Locatie: omgeving Hengelo, exacte locatie volgt na aanmelding

Programma
Reportage

Als het goed gaat is er geen tijd. Als het slecht gaat is er geen geld. Toch is crisistijd bij uitstek geschikt om aan ‘organisatieonderhoud’ te doen. Wanneer de verkoop stagneert komt tijd vrij om veranderingen door te voeren en kennis te vergaren. Dat lijkt strijdig – je verwacht juist adviezen te krijgen voor afslanking.
 
Anders denken helpt. Investeren is een goede optie. Sommige grote organisaties proberen hun professionals vast te houden door kennisontwikkeling te stimuleren en opleidingen aan te bieden. Een vorm van diepte-investering. Hoe bewust gaat het MKB om met kennismanagement? Hoe kunt u op werkvloerniveau ontwikkeling van kennis economisch verantwoorden?

Wouter van der Zee gaat in op de wetenschappelijk gedocumenteerde methode Case Based Learning (CBL). De methode valt in dezelfde categorie als Problem Solved Learning en Action Learning. CBL is een vorm van informeel leren, waarbij je via beelden van de werkomgeving kennis vergroot om te experimenteren met een nieuwe aanpak.
Uitgangspunten van CBL zijn onder meer dat voor werknemers de werkomgeving het belangrijkste referentiekader vormt, en het beeldgeheugen het grootste geheugen. Ongeveer de helft van onze hersencapaciteit wordt ingezet voor beeldverwerking. Foto's van praktijksituaties borgen niet alleen de opslag van nieuwe kennis, maar zorgen ervoor dat nieuwe kennis ook langer in het geheugen blijft.

U kunt deze vorm van leren zelf ervaren tijdens de bijeenkomst. We gaan ook in op de impact van CBL voor de werkvloer en de faalkosten. Lagere faalkosten leiden tot een betere concurrentiepositie. Leren heeft zo direct een bedrijfseconomisch effect.
U bent van harte welkom op 12 november!

Spreker
Wouter van der Zee is oprichter en eigenaar van iSee iKnow BV. Hij heeft de afgelopen vijftien jaar het praktische gereedschap ‘ISee iKnow’ ontwikkeld, gebaseerd op Case Based Learning. iSee iKnow is een online leersysteem dat (e-)learning, kennis- en kwaliteitsmanagement verbindt.

 

Programma
16.00 uur     ontvangst met koffie/thee
16.15 uur     opening en presentatie activiteiten TQC
16.30 uur     'Hoe 'leert' u zich uit de crisis?
17.30 uur     versterking inwendige mens
18.15 uur     vervolg programma
20.00 uur     plenaire afsluiting gevolgd door een borrel
20.30 uur     einde

 
Aanmelden

Themabijeenkomsten zijn gratis voor klanten en partners van TQC.
Voor anderen is deelname €50 per persoon ('all inclusive', maar excl. BTW).

Terug