Print pagina

Innoversum Innovatiecongres 2012


Datum: 09 mei 2012 van 13:15 tot 18:00
Locatie: Grolsch Veste Enschede

Inschrijven en meer informatie

In het jaarlijkse innovatiecongres is er aandacht voor de marktontwikkeling in duurzaamheid, zorg en veiligheid. Bestaande maatschappelijke problemen worden gepresenteerd voor ondernemers met een potentiële oplossing. In het middagprogramma zijn er ook presentaties van innovatie businesscases uit het MAIN Manufacturing Excellence Project (MEP).
Het congres wordt georganiseerd door onder andere het Innovatieplatform en Kennispark Twente.

Belangstelling? U kunt zich aanmelden op de website van Innoversum. Gebruik de code MM1224 om gratis deel te nemen aan het middagprogramma. Het aantal plaatsen is beperkt.

Wat is MAIN MEP?
Veel bedrijven in de maakindustrie zien mogelijkheden om nieuwe producten en/of markten te ontwikkelen, maar kunnen dat niet alleen. Om doorbraken te realiseren in de maakindustrie, ondersteunt het Manufacturing Innovation Network (MAIN) kansrijke risicovolle businesscases. Hiervoor is het Manufacturing Excellence Project (MEP) opgestart. In de cases gaat het over samenwerkende bedrijven die willen innoveren in een product, productie of markt. Voorwaarden voor subsidie is dat het gaat om innovatie, samenwerking en zicht op een significant werkgelegenheidseffect.

Meer dan 30 bedrijven uit Oost-Nederland  hebben in 15 samenwerkingsverbanden de afgelopen jaren meegedaan aan het MAIN Manufacturing Excellence project: ontwerpbureaus, bedrijven uit metaal- en kunststofproducten, machine- en apparatenbouw.
Lopende businesscases

Het Manufacturing Innovation Network is een platform van de FME-CWM, Koninklijke Metaalunie, VMO Verenigde Maakindustrie Oost, Oost NV, Syntens, stichting Projecten Innovatie Maakindustrie, het IPT Innovatie Platform Twente en STODT Toekomsttechniek. Zij probeert de belangen van de maakindustrie in Oost-Nederland te behartigen op vlak van innovatiestimulering, concurrentiekracht, imago, arbeidsmarkt en onderwijs.

Terug