Print pagina

Symposium: Change the Model


Datum: 01 jun 2012 van 13:00 tot 17:00
Locatie: Radboud Universiteit Nijmegen


Inschrijven en programma

'Change the Model' is een symposium van de Nijmegen School of Management (Radboud Universiteit Nijmegen) over nieuwe businessmodellen. Kern is zoeken naar manieren om geld te verdienen zonder geld te verdienen, maar met winst voor mens, maatschappij en morgen.
Wat kan er allemaal als we het strakke keurslijf van de puur financiële transactie losser laten? Een spaarbankboekje voor de kilowatturen van zelf opgewekte energie? Rioolwater verkopen? Een spaarzorgboekje voor later?

Duurzaam ondernemen is hard op weg de standaard te worden voor ondernemingen. Die ontwikkeling vraagt om een nieuwe generatie businessmodellen. Grondslag van die modellen is meervoudige waarde-creatie: aandacht voor sociale, ecologische en economische aspecten. Maar hoe zien die modellen eruit voor duurzaam of verantwoord ondernemen? Wat zijn uitgangspunten en kenmerken? Om dit soort vragen te beantwoorden heeft de Nijmegen School of Management recent onderzoek gedaan. Tijdens het symposium Change the Model verkennen we met u de kern van deze nieuwe generatie businessmodellen.

Sprekers
Marga Hoek (Directeur 'De Groene Zaak')
Jan Jonker (Hoogleraar Duurzaam Ondernemen RU)
Martijn Messing (Initiator Stichting Energietransitie NL).

Voor het onderzoek zijn circa 25 mensen geïnterviewd. Zij spelen een actieve rol tijdens twee workshops.

Tarief deelname: 85 euro.
Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen en een working paper met de voorlopige resultaten van het onderzoek.


Terug