Print pagina

Kansrijk innoveren doe je zo! - 70e themabijeenkomst TQC


Datum: 27 sep 2011 van 16:00 tot 20:00
Locatie: omgeving Hengelo, exacte locatie volgt na aanmelding


Reportage
Sprekers
Programma

Iedereen heeft er de mond van vol: innoveren! Innoveren is iets nieuws creëren waarmee je geld verdient. Het begint met een idee of probleemherkenning. Pas daarna begint het echte werk: hoe zorg je ervoor dat jouw idee of oplossing slaagt in de markt?
Op 27 september geven Frans Jonkman en Gerard Berendsen een kijk in de innovatiekeuken. Ze gaan in op de verschillende aanpakken en aandachtsgebieden waaronder idee-ontwikkeling, het opzetten van een goed business model en het gebruikmaken van kennisinstellingen. Doel is om aan de hand van een casus, samen met de deelnemers een aantal praktische handvatten op tafel te krijgen. Frans Jonkman en Gerard Berendsen zijn al jarenlang zelfstandig ondernemer en tegelijkertijd bezig met onderzoek naar management van innovatie. In deze themabijeenkomst delen ze hun kennis en ervaringen.

Kansrijk innoveren is een weerbarstige materie. Doorslaggevend zijn goede keuzes en de juiste prioriteiten. Door innovaties gezamenlijk op te pakken bundel je kennis en ervaring. Bovendien maak je gezamenlijk gebruik van complementaire competenties.
De tijd van ‘gesloten innovatie’, dat een organisatie helemaal alleen kon innoveren, is eigenlijk voorbij. Producten en diensten zijn dermate complex dat je als onderneming nooit alle expertise in huis kunt hebben. Slimme vormen van samenwerking zijn dan ook noodzakelijk. Tegelijkertijd ligt door spreiding van kennis via internet en allerlei gebruikersfora veel expertise verspreid op straat. Het principe van ‘open innovatie’ maakt het mogelijk die know how op te sporen en te gebruiken. Daarmee bereiken bedrijven niet alleen technologisch hoogwaardiger oplossingen, maar ook sneller nieuwe bedrijvigheid en grotere economische voordelen. Maar er zitten ook nadelen aan. 

Sprekers
Frans Jonkman is verantwoordelijk voor Business Development bij Sinnas B.V., dat complete logistieke trajecten voor de import van non-food producten ontwikkelt en begeleidt. Zijn specialiteiten zijn onder meer: innovatie, business modeling, marketing en IT. Hij is winnaar Community Award 2011 van VentureLab Twente. Frans Jonkman is een creatieve ondernemer die out of the box-denken combineert met een gedegen bedrijfskundige en enthousiasmerende aanpak.

Gerard Berendsen begeleidt als adviseur en onderzoeker iedereen met vraagstukken over creëren, innoveren en perfectioneren. Hij helpt met zijn kennis, ervaring en analytisch vermogen om vernieuwing en verbetering binnen en tussen organisaties tot stand te brengen. Hij doet dat met enthousiasme en humor en met respect voor de betrokkenen. Hij is lector TQM in Organisatienetwerken aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en directeur van TQC.

Programma
16.00 uur     ontvangst met koffie/thee
16.15 uur     opening en presentatie activiteiten TQC
16.30 uur     'Kansrijk innoveren doe je zo!' 
17.30 uur     versterking inwendige mens
18.15 uur     vervolg programma
20.00 uur     plenaire afsluiting gevolgd door een borrel
20.30 uur     einde

 

 
Themabijeenkomsten zijn gratis voor klanten en partners van TQC.
Voor anderen is deelname €50 per persoon ('all inclusive', maar excl. BTW).Terug