Print pagina

Interne Audit en Kwaliteitsmanagement - vijfdaagse praktijktraining


Datum: 28 mei 2017 09:30 tot 13 jun 2017 17:30
Locatie: Utrecht

Trainingsdata: 28 en 29 mei 2018 + 11, 12 en 13 juni 2018

  
Direct inschrijven

Kwaliteitsmanagement en auditing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
De Interne Audit is hét instrument om kwalitatief inzicht te krijgen in de prestaties van uw organisatie en de effectiviteit van uw managementsystemen. Een geslaagde audit staat of valt met uw vakinhoudelijke kennis van de geldende (ISO-)normen, en het kunnen hanteren van de juiste interview-, presentatie- en rapportagetechnieken.

Trainer: Gerard Berendsen
Hij staat bekend om zijn grote kennis van Interne Auditing en Kwaliteitsmanagement. Hij geeft al jarenlang les in Interne Auditing voor (kwaliteits)managers. Hij zal u voorzien van tal van praktische tips om meer uit uw Interne Audits te halen.

  

Interne Audit op basis van ISO 9001/2015 en ISO 19011 – inhoud training
Deze praktijkgerichte 5-daagse Interne Audit training geeft u inzicht in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van een interne auditor. De training heeft tot doel uw inzicht te vergroten en vaardigheid te ontwikkelen in het doorlichten van de bedrijfsprocessen. U leert hoe u zelfstandig een Interne Audit kunt voorbereiden, uitvoeren en er effectief over kunt rapporteren. Het verwerven van praktische vaardigheden staat centraal in deze training. Zo zult u bijvoorbeeld een Interne Audit onder begeleiding gaan uitvoeren. Na afloop van de training bent u in staat een Interne Audit uit te voeren op een wijze zoals omschreven in de nieuwe ISO 9001/2015 norm en op basis van ISO 19011, de richtlijn voor auditing van managementsystemen. Deze diepgaande training is enerzijds gericht op de actuele ISO-normen en anderzijds op de kosten van kwaliteit en bedrijfskundige aspecten die niet in de ISO-normen zijn meegenomen.

Interne Audit en Kwaliteitsmanagement - voor wie?
Deze  Interne Audit training is met name bedoeld voor kwaliteitsmanagers en kwaliteitscoördinatoren, maar daarnaast ook voor anderen die verantwoordelijk zijn voor en/of betrokken zijn of worden bij het uitvoeren van Interne Audits. Wij denken hierbij aan functionarissen die regelmatig belast zijn met de voorbereiding, uitvoering en rapportage van een Interne Audit, zoals leidinggevenden en medewerkers van interne auditdiensten en afdelingen als organisatieonderzoek, planning & control en financiën, maar ook aan organisatieadviseurs, inkopers, lijnmanagers, bedrijfseconomen en bedrijfs- en bestuurskundigen. Zij zijn werkzaam in zowel de private als de financiële of de publieke sector.

Interne Audit training – intake
Deze Interne Audit training is interactief en wordt afgestemd op de praktijk en het referentiekader van de deelnemers. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats. Naast een persoonlijke kennismaking is het doel hiervan om inzicht te krijgen in uw praktijksituatie, uw individuele verwachtingen en uw leerbehoefte.

Interne Audit training – individuele terugkoppeling
Aan het eind van deze training vindt een persoonlijke terugkoppeling plaats. De trainer reflecteert samen met u op uw kwaliteiten als auditor en op uw persoonlijke ambities.


Terug